Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

BoKlok planerar bostadsrätter och nytt SilviaBo i Älmhult

Nu är det klart att BoKlok planerar att bygga bostadsrätter och bostäder för äldre, enligt SilviaBo-konceptet, i Älmhult. BoKlok och Älmhults kommun har tecknat en avsiktsförklaring för två centrala markområden.

- I centralorten Älmhult är det stor efterfrågan på olika boendeformer för äldre. Det finns också ett stort behov av bostäder för människor med vanliga inkomster. Jag är väldigt glad över att vi har fått till det här avtalet och att BoKlok väljer att bygga i Älmhult, säger Eva Ballovarre, kommunalråd

- Älmhult är en intressant kommun för oss. Det känns extra roligt att få bygga i IKEAs, vår ena grundares, födelseort. Det här blir dessutom det första SilviaBo-projektet vid sidan av vårt pilotprojekt på Ekerö. Själva idéen med SilviaBo är att man inte ska behöva vara förmögen för att bo i ett anpassat hem. Området vid Hvita korset är ett attraktivt område med en inbjudande miljö och närhet till service och kommunikation, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Tillsammans med Stiftelsen Silviahemmet har BoKlok utvecklat bostäder för äldre och personer med demenssjukdom kallat SilviaBo. Behovet av bostäder anpassade för äldre är stort i Sverige och ökar i takt med en allt åldrande befolkning.

- Vi är väldigt stolta över SilviaBo. Genom SilviaBo kan människor åldras tillsammans i sitt gemensamma hem. Man får vistas i en miljö man känner igen och känner sig trygg i. Efterfrågan från kommunerna är stort och vi hoppas kunna bygga många fler framöver, säger Jonas Spangenberg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269