Gå direkt till innehåll
Entré till lägenheterna
Entré till lägenheterna

Pressmeddelande -

BoKlok planerar att bygga nya bostäder i Färjestaden

I Färjestaden på Öland planerar BoKlok att bygga ytterligare 24 lägenheter och säljstarten hålls på IKEA Kalmar vinter 2017. Byggstart är planerad till i början av 2018, med beräknad inflyttning hösten 2018.

- Vi är väldigt glada att vara med och utveckla ett nytt område i Färjestaden med bostäder som vanliga människor har råd med. Närheten till havet, ett stort serviceutbud och pendlingsavstånd till Kalmar gör Färjestaden till ett område som lockar många, säger Peter Johnson, projektledare BoKlok.

Färjestaden är ett område där du har nära till allt du behöver för en bekväm vardag – vacker natur, hav, skola, mataffärer, restauranger och shopping. Från Färjestaden tar man sig till Kalmar på cirka 20 minuter via Ölandsbron med buss eller bil. Under vår och sommar kan man även ta sig till Kalmar med cykelfärjan över Kalmarsund som tar cirka 30 minuter.

Det nya området BoKlok Liljekonvaljen planeras bestå av 24 bostadsrättslägenheter och ligga bredvid BoKlok Äppellunden som stod klart för inflyttning våren 2016. Lägenheterna kommer att bestå av två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 53, 69 respektive 81 kvm med antingen egen balkong eller altan.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger både våra hus och lägenheter i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Peter Johnson.

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning på IKEA Kalmar bland alla som anmält sitt intresse. En turordningslista upprättas och kunder får därefter en efter en välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll