Gå direkt till innehåll
En bild från ett tidigare BoKlok projekt. Så här kan det se ut när husen lyfts på plats.
En bild från ett tidigare BoKlok projekt. Så här kan det se ut när husen lyfts på plats.

Pressmeddelande -

BoKlok lägenheter lyfts på plats i Trädgårdsstaden

Det händer grejer i Trädgårdsstaden och nu har det blivit dags för BoKlok lägenheterna att lyftas på plats. Det är åtta huskroppar med totalt 34 lägenheter som ska monteras ihop. Lägenheterna byggs i färdiga volymer i fabrik, där både kök och badrum redan är installerade när volymerna kommer till byggarbetsplatsen, och slutligen monteras till ett färdigt bostadshus.

Arbetet med mark och grundläggning har pågått hela vintern och nu är det då dags för husen att komma på plats. Nyfikna är välkomna till Stenmursgatan i Skövde för att titta på montaget av de sista volymerna i ett av husen den 24 maj mellan kl 10-11.

- 23 av 34 lägenheter är sålda och vi är väldigt glada att få vara med och erbjuda kloka och prisvärda bostäder som många har råd med och vill bo i, säger Christer Gunnarsson, Affärschef på BoKlok.

Tvårummarna är slutsålda men än finns det treor och fyror kvar där inflyttningen planeras till hösten/vintern 2017. Alla lägenheter har antingen balkong eller altan med egen grästäppa.

- Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Christer Gunnarsson.

Trädgårdsstaden kommer att bli ett bostadsområde med mix av olika boende- och upplåtelseformer. Redan nu finns en förskola och 2018 öppnar en grundskola med årskurs F-6. Till centrala Skövde tar det knappt 20 minuter med kollektivtrafik.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll

Relaterade event