Gå direkt till innehåll
Det nya femvåningshuset i trä som ska byggas i Björkhagen i Vanda, Finland.
Det nya femvåningshuset i trä som ska byggas i Björkhagen i Vanda, Finland.

Pressmeddelande -

BoKlok bygger sitt högsta hus hittills i Vanda, Finland

Det högsta BoKlok-huset hittills börjar snart tillverkas i fabrik för BoKlok Finland. Projektet med det första femvåningshuset, Oy Vantaan Voltti, kommer att ha byggstart sommaren 2018 och bostäderna ska stå färdiga för inflyttning sommaren 2019.

Sommaren 2019 kommer det första fem våningar höga BoKlok-huset att stå klart i Björkhagen i Vanda, Finland. Tidigare har BoKlok byggt upp till två våningar i Finland, men ett nytt byggsystem har gjort det möjligt att bygga upp till och med fem våningar. Husen tillverkas likt tidigare i trä och byggsättet är fortsatt standardiserat i fabrik. Detta gör att byggtiden kortas ned och priserna blir lägre.

- Intresset för BoKlok i Finland växer stadigt och konsumenterna är alltmer intresserade av hållbart träbyggande och rimliga bostadskostnader. Nu tar vi nästa steg genom att lansera de första högre BoKlok-trähusen i Vanda, säger Susanna Sucksdorff, chef BoKlok Finland.

Under vintern 2017 genomfördes en stor konsumentundersökning där nya tankar och utformningar testades. De nya bostäderna är framtagna utifrån kundernas behov och önskemål.

- Det visade sig att de som är intresserade av BoKlok värderar smart, prisvärd utrustning, en egen balkong eller uteplats och ett uppvärmt förråd. En annan viktig detalj är att huset också ska ha en gemensam bastu, säger Susanna Sucksdorff.

BoKlok har sedan tidigare byggt i huvudstadsregionen runt Helsingfors; i Esbo, Vanda och Kervo. Byggandet av ett nytt projekt har precis startat i Brobacka i Helsingfors och i början av nästa år påbörjas även ett projekt i Tusby. 

Ämnen

KategorierBoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269