Gå direkt till innehåll
Utemiljöer i soligt läge
Utemiljöer i soligt läge

Pressmeddelande -

BoKlok bygger 28 lägenheter i ett nytt bostadsområde i Veberöd

Intill Tegelbruksområdet i sydvästra Veberöd växer nu ett nytt bostadsområde fram. BoKlok är med i utvecklingsarbetet och planerar att bygga 28 nya bostadsrättslägenheter. Säljstarten kommer att hållas på IKEA Malmö längre fram i vår, och byggstarten är planerad till hösten 2017, med beräknad inflyttning hösten 2018.

-Vi är väldigt glada att vara med och utveckla ett nytt område med bostäder som vanliga människor har råd med här i Veberöd. Det finns ett stort behov av lägenheter som vi gärna vill tillgodose, säger Henrik Grahn, projektledare på BoKlok.

De 28 lägenheterna kommer att fördelas på tre huskroppar med två våningar vardera, och har ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Den totala boendekostnaden för en tvårumslägenhet med balkong, inklusive avgift till bostadsrättsföreningen och ränta, blir ca 4100 kronor per månad. Amortering tillkommer. 

-Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Henrik Grahn.

I det nya området har en lekplats redan byggts och det planeras för gröna ytor mellan husen.

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning på IKEA Malmö under våren. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll