Gå direkt till innehåll
Finansminister Magdalena Andersson besökte BoKlok Lännbohöjden

Nyhet -

Finansminister Magdalena Andersson besökte BoKlok Lännbohöjden

Industriellt byggande och bostäder för vanliga människor stod i centrum när Magdalena Andersson besökte BoKlok i Fisksätra, Nacka. Sara Erman, affärschef i Stockholm syd på BoKlok och Anders Danielsson, vice VD på Skanska deltog i mötet.

Under besöket berättade BoKlok att det går att bygga snabbt och prisvärt redan idag med rådande lagar och regler. Det har BoKlok gjort i 20 år. Den största utmaningen som framfördes till finansminister är att hitta mark, särskilt i andra lägen än A-lägen till ett rimligt pris och med rimliga krav. BoKlok förde också fram att industriellt byggande är ett resurseffektivt sätt att bygga på och en del av lösningen på bostadsbristen och den allt större resursbristen i byggbranschen. 

Finansministern leder just nu de partiöverskridande bostadssamtalen. Boverkets prognos, att det behövs 700 000 bostäder till 2025, ligger till grund för samtalen. Med nuvarande byggtakt kommer samhället inte klara att nå det målet. Här uttryckte finansministern att just industriellt byggande med standardiserade koncept kan bidra.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll