Gå direkt till innehåll
Bilden är en exempelbild och visar inte nödvändigtvis hur det kommer att se ut i Skarkärrs-Torp.
Bilden är en exempelbild och visar inte nödvändigtvis hur det kommer att se ut i Skarkärrs-Torp.

Nyhet -

BoKlok och Skanska planerar för drygt 600 hem i Starrkärrs-Torp i Ale kommun

BoKlok och Skanska planerar för drygt 600 nya hem och kommersiella fastigheter i Starrkärrs-Torp, i natursköna Älvängen i Ale kommun. Fastigheterna ska utvecklas för att möta den ökade befolkningstillväxten i kommunen.

I södra delen av Älvängen i Ale kommun, har de attraktiva fastigheterna Starrkärrs-Torp 3:17 och 3:21, förvärvats av Skanska och BoKlok från Björk Invest i Göteborg AB. Tillträde till fastigheterna sker så snart en detaljplan har vunnit laga kraft.

Älvängen ligger vackert beläget omgivet av skog och ängsmark och cirka tre mil från Göteborg och fyra mil från Trollhättan. Under de senaste åren har området sett stor utveckling för att svara på en stark befolkningstakt i kommunen. I närheten av de två fastigheterna finns färdigställda nybyggnationsområden med service såsom skola, nyetablerade matbutiker och vårdcentral samt goda pendlingsmöjligheter.

Den gemensamma visionen från Skanska och BoKlok för den ca 260 000 kvadratmeter stora markytan, är att skapa ett bostadsområde med plats för drygt 600 nya hållbara hem där den omgivande naturen får inspirera till ytterligare gröna ytor för aktiviteter och gemenskap i området.

BoKlok kommer att bygga flerfamiljshus i trä i bostadsrättsform, med plats för minst 200 hem i hållbara, trygga kvarter. Skanska planerar för att bygga småhus samt till viss del kommersiella fastigheter.

BoKlok är sedan tidigare en känd aktör i området då BoKlok för några år sedan byggde såväl hållbara radhus som flerfamiljshus i det närliggande området Kronogården i Älvängen. Martin Johansson, Affärschef i marknadsområde Väst, på BoKlok säger:

- Intresset för våra BoKlok hem var stort i Kronogården och därför är vi väldigt glada att vi nu tillsammans med Skanska, kan vara med om att återigen utveckla även denna del av kommunen. Våra flerfamiljshus byggs på ett innovativt sätt som minskar vår miljö- och klimatpåverkan och vi är mycket måna om att samtidigt skapa hållbara och trygga områden med mycket gemensamhetsytor mellan de boende. Vi ser fram emot att få bidra till Älvängens fortsatta växande.

Detaljplan för Starrkärrs-Torp beräknas påbörjas under senare halvåret av 2023. Eventuell planerad säljstart beräknas ske några år därefter.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269