Gå direkt till innehåll
Projektet Norra Vitsippan i Salem finalist till utmärkelsen Guldhemmet

Nyhet -

Projektet Norra Vitsippan i Salem finalist till utmärkelsen Guldhemmet

BoKlok och Skanska Hyresbostäders projekt Norra Vitsippan i Salem är en av finalisterna till Guldhemmet i kategorin ”Årets innovation”. Guldhemmet är bostadsportalen Hemnets utmärkelse för att lyfta fram landets främsta och viktigaste insatser bland fastighetsmäklare och bostadsutvecklare.

- Vi är verkligen glada och stolta över finalplatsen. För oss och Skanska Hyresbostäder är det här ett spjutspetsprojekt inom förnyelsebar energi. En smart kombination av solfångare och bergvärme gör detta till ett netto noll-energiprojekt, säger Susanne Forsvik, senior affärsutvecklare på BoKlok.

Projektet omfattar 108 lägenheter som levereras av BoKlok på uppdrag av Skanska Hyresbostäder. Beställare är fastighetsbolaget NREP. Norra Vitsippan består av sju hus som kommer att förses med solceller och solvärmepaneler. Med det innovativa systemet HYSS, Hybrid Solar System sammanförs solenergi och bergvärme med ett unikt styrsystem som flyttar energin dit den gör störst nytta, med en kraftigt ökad effektivitet som följd.

- Just nu genomför vi förbesiktningar och markarbeten. Vi startade med markarbetena för ganska precis ett år sedan, så det är högtryck just nu. De första hyresgästerna ska flytta in efter semestern, säger Susanne Forsvik.

Husen byggs som alltid i trä och i projektet används en betong med lägre klimatpåverkan. Dessutom går maskinerna på byggarbetsplatsen på biobränsle. Tillsammans bidrar det till att ytterligare sänka klimatavtrycket.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269