Gå direkt till innehåll
BoKlok husfabrik i Gullringen säkrar produktionskedjan med egen takstolstillverkning

Nyhet -

BoKlok husfabrik i Gullringen säkrar produktionskedjan med egen takstolstillverkning

BoKlok husfabrik har tagit steget fullt ut för att äga hela produktionskedjan av takstolar. Nu produceras dessa i egen regi vilket innebär fördelar för BoKlok.

I en 4000 kvadratmeter stor hall i BoKlok husfabrik i Gullringen Småland inryms sedan någon månad tillbaka en egen produktionslinje för tillverkning av takstolar. För tillfället produceras takstolar till projektet BoKlok Golfklubban i Södertälje, där de största takstolarna blir cirka nio meter långa och tre meter höga med en total vikt på cirka 140 kg.

Men produktionslinjen har utrymme att tillverka större takstolar än så. Ken Brodin, produktutvecklingschef, i Gullringen berättar mer:

- Vi kan tillverka upp till 18 meter långa takstolar till våra BoKlok hem i vår hall, vilket gör oss väldigt flexibla i relation till vart och ett individuellt BoKlok projekt. Dessutom, efterhand som vi samlar på oss erfarenhet och expertis innebär detta att vi tar ett steg även för framtida taklösningar, säger Ken Brodin.

Anna Säfwenberg, Executive Vice President Factory & Chief Operation Officer BoKlok Sverige, är mycket nöjd med att BoKlok har tagit hem produktionen och säger:

- En av de primära fördelarna med att vi har en intern produktion är att tillverkningsprocessen skräddarsys snabbare och smidigare efter behov. Det gör att vi får en snabbare produktionscykel. Utöver det kan vi även kontrollera leveranstider och kostnader optimalt när vi nu äger hela kedjan av takstolstillverkningen, säger Anna Säfwenberg.

Den nya produktionslinjen sysselsätter fyra medarbetare i olika viktiga roller, såsom en kompetent konstruktör, operatörer för takstolspress respektive för kap samt en erfaren truckförare, som alla samverkar för att säkerställa en smidig och kvalitativ takstolstillverkning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Säfwenberg

Anna Säfwenberg

Executive Vice President Factory & Chief Operation Officer BoKlok Sverige

Relaterat innehåll