Gå direkt till innehåll
BoKlok marknads- och försäljningschef Jerrie Kristiansson i samspråk med delegater från i-SUSTAIN
BoKlok marknads- och försäljningschef Jerrie Kristiansson i samspråk med delegater från i-SUSTAIN

Blogginlägg -

i-SUSTAIN hälsade på BoKlok i Växjö

I veckan som gick hade BoKlok finbesök av den amerikanska intresseorganisationen i-SUSTAIN. Vi ställde några snabba frågor till Alexander Liljenberg, affärschef på BoKlok i Växjö, om bakgrunden till besöket och vad besökarna tyckte om BoKlok

Berätta lite om bakgrunden till i-SUSTAINS besök i Växjö, Alexander!

- i-SUSTAIN är en intresseorganisation från USA. De driver bl.a. frågor om hållbar stadsutveckling, och ägnar sig åt att forska kring samt dokumentera goda exempel på det området. (Läs gärna mer om i-SUSTAIN här!)

Under sitt besök i norra Europa har den ca 20 personer stora delegationen besökt bl.a. Köpenhamn och nu även Växjö, som utnämnts till Europas grönaste stad. I Växjö hölls ett antal seminarier med anledning av besöket, och BoKlok fick möjlighet att berätta om hur vi arbetar med hållbarhet samt projektet Nocken, som vi bygger tillsammans med Skanska Hyresbostäder.

Vad gör Nocken lämpligt att visa upp i det här sammanhanget?

Nocken är ett hyresrättsprojekt om 67 lägenheter som vi bygger tillsammans med Skanska Hyresbostäder i den gröna stadsdelen Vikaholm här i Växjö. Här ligger hållbarheten verkligen i fokus: hustaken utrustas med solceller och komplementbyggnaderna förses med gröna tak. Tillsammans med växthus på gården och laddstolpar till elbilar bidrar vi verkligen till att utveckla Vikaholm till en riktigt grön stadsdel, säger Alexander Liljenberg.

Berätta mer om besöket!

- Det var ca 20 personer som deltog i besöket, bland annat en senator! Jag, Jerrie Kristiansson, BoKlok marknads- och försäljningschef samt Malin Helin, projektledare på BoKlok i Växjö, visade runt på området och var även inne i en färdig lägenhet med gästerna. Vi fick otroligt många och varierande frågor - allt från väggarnas tjocklek, till hur en BRFs ekonomi funkar till varför vi inte bygger i USA?

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269