Gå direkt till innehåll
En lägenhetsmodul lyfts på plats i Frestaby
En lägenhetsmodul lyfts på plats i Frestaby

Blogginlägg -

Flygande hus en vanlig syn i Frestaby

I förra veckan samlades ett 20-tal köpare i BoKlok Påskvippan för att få se sina kommande hem lyftas på plats i Frestaby, Upplands Väsby. Eftersom detta är den femte etappen bostäder BoKlok bygger i området, är moduler som kommer flygande i luften numera en "vanlig" syn i grannskapet - men inte mindre häftig för det!

Sedan förhandsavtalen skrevs i höstas har tiden gått snabbt. Arbetet med mark och grundläggning har pågått hela vintern och nu var det så dags för de fabriksbyggda modulerna att sättas på plats. Lastbilarna anlände enligt ett exakt schema och sedan gick allt som på löpande band - som ett väloljat maskineri.

Kunderna kunde, med fika i hand, se spektaklet på nära håll bakom avspärrningarna i den intilliggande parken. På plats fanns både kundansvarig, produktionschef och projektledare som alla fick svara på många nyfikna frågor om hur montaget går till, hur mycket en modul väger och vad som händer när de är på plats.

Nu återstår invändiga kompletteringar och installationer samt arbeten med utemiljön innan det är dags att flytta in de 54 lägenheterna i slutet av 2017. Under tiden kan kunderna i lugn och ro planera inredningen. Som extra hjälp kommer de senare i höst att bjudas in till en heminredningskväll på IKEA. Där kommer en heminredare dela med sig av smarta tips kring att maximera exempelvis förvaringen i hemmet samt berätta om det här kluriga med att sätta sin personliga prägel på det alldeles nya hemmet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269