Gå direkt till innehåll
Jerker Lessing vid utdelningen av specialpriset "The BoKlok Challenge"  Foto: Richard Renberg
Jerker Lessing vid utdelningen av specialpriset "The BoKlok Challenge" Foto: Richard Renberg

Blogginlägg -

BoKlok VD en av drakarna i Draknästet 2018

Tävlingen Draknästet genomförs varje år med studenter från civilingenjörsprogrammen inom arkitektur och väg- och vattenbyggnad vid Luleå tekniska universitet. Många innovativa idéer har sett dagens ljus i tävlingen. I år var  BoKlok VD Jonas Spangenberg inbjuden att vara drake i juryn vid tävlingen som avgjordes igår, den 23 oktober. Övriga medlemmar i juryn var Erik Söderholm, VD Improvicon AB och Sandra Berg från LTU Business. 

- Det var spännande att höra hur nästa generations ledare i den industriella byggsektorn tycker och tänker om vad som är viktigt i deras framtid, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Bidragen i årets tävling var uteslutande IT och APP-lösningar för säkerhet, hållbarhet, logistik, arbetsflöden, planering, bemanning, information, visualisering eller beslutsstöd inom byggbranschen.

I samband med Draknästet delade Jerker Lessing, forskning och utvecklingschef på BoKlok, också ut ett specialpris, det så kallade "The BoKlok Challenge".

- Vi på BoKlok har utmanat studenterna i kursen att särskilt beakta hållbarhetsaspekter i sina tänkta affärsidéer och affärsplaner, berättar Jerker Lessing. Några riktigt bra idéer kom fram vilket var väldigt glädjande. För detta fick vinnarna förutom äran även ett diplom samt en fin middag på restaurang i Luleå.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll