Gå direkt till innehåll
​BoKlok på besök i Vallastaden

Blogginlägg -

​BoKlok på besök i Vallastaden

Vallastaden i Linköping är en av Sveriges just nu mest omtalade stadsdelar. Mellan 2-24 september är dörrarna till det stora bo- och samhällsexpot öppna och besökare bjuds in till en spännande ny stadsdel som fokuserar på hållbarhet och möten mellan människor. Samtidigt bjuder området på inspiration och ett nytänkande inom byggnad och design. BoKlok har självklart varit där och kikat!

Vallastaden är en helt ny stadsdel i Linköping – här har 40 aktörer byggt över 1000 bostäder och skapat en tät, varierande och grön stadsdel. Innovation har varit ledordet och nya arkitektoniska tankar har tagit form. Det lockade oss på BoKlok och självklart åkte vi dit för att titta.

En grupp affärsutvecklare från BoKlok var på plats under en dag för att inspireras av området, bli ännu klokare av föreläsningar och se hur framtiden speglas i denna stadsdel.

- Jag gillar hela tanken med Vallastaden. Det handlar om att skapa mötesplatser, satsa på hållbarhet och att tänka nytt, lite som BoKlok faktiskt! Det känns extra kul för mig som fått följa projektet från idé till verklighet. Nu ska vi se om vi lyckas få plats med ett BoKlok-projekt i nästa etapp, säger Anders Rödin, affärsutvecklare BoKlok Linköping.

På plats i Vallastaden visade vädret sig inte från sin bästa sida, och eftersom det började regna så passade vi på att förse cyklarna i närområdet med tjusiga BoKlok-sadelskydd. Nu vimlar det av BoKlok-iga cyklar i Linköping - håll utkik!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269