Gå direkt till innehåll
Johan Borg i samtal med högstadieeleverna på Rörsjöskolan Zenith, Malmö
Johan Borg i samtal med högstadieeleverna på Rörsjöskolan Zenith, Malmö

Blogginlägg -

BoKlok hjälper elever växa genom jobbmentorskap

I förra veckan besökte Johan Borg, inköpschef på BoKlok, Rörsjöskolan Zenith i Malmö för att träffa elever i årskurs åtta och nio. Besöket var ett samarbete med den ideella organisationen Mentor. Tillsammans med Mentor vill BoKlok och Skanska Sverige hjälpa till att ge ungdomar ökad självkänsla och kraft att växa genom ett mentorskap.

Johan Borgs intresse för att göra något aktivt i anknytning till BoKloks sociala hållbarhetsarbete började redan förra året när han gick en intern ledarskapsutbildning. Där diskuterade han med kolleger från hela Skanska hur vi kan arbeta mer med sociala frågor för att bidra och ge tillbaka till samhället, samtidigt som vi skapar fler affärstillfällen med kommuner och myndigheter.

- För mig personligen blev det en ”reality check” att få komma till en skola där cirka 80% av eleverna har invandrarbakgrund. Det är stor skillnad mot de skolor som mina barn gått på. Både arbetsmiljön, lärares och elevers inställning till skolan kändes minst sagt utmanande. Därför kändes det extra roligt att få vara med och försöka inspirera de här eleverna och tydliggöra att en bra utbildning är rätt väg till ett roligt och givande jobb, berättar Johan Borg.

Johan Borg fick besöka fyra olika klasser och berätta om sitt yrke som inköpare, hur han utbildat sig och hur han hamnade som inköpschef på BoKlok. Frågorna han fick från eleverna var många och roliga samt ibland lite utmanande. Den vanligaste frågan var inte helt oväntat: vad tjänar du?

- Jag hoppas att besöket på skolan gav åtminstone några elever inspiration. Det gav mig själv en kick och jag kommer att göra detta fler gånger, säger Johan Borg.

Mentor är en ideell organisation som jobbar med mentorskap för unga mellan 13 och 17 år. Jobbmentor handlar om att inspirera och peppa ungdomar i årskurs åtta och nio. Genom att du berättar om ditt yrke ger du ungdomar en bredare syn på olika typer av jobb och vad man kan jobba med i framtiden.

Läs mer om jobbmentor och anmäl dig: http://mentor.se/vad-vi-gor/jobbmentor/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269