Gå direkt till innehåll
Eleverna i Vimmerby är glada över sin uppdaterade uteplats. I mitten i gula kläder sitter Joakim Karlsson från BoKlok
Eleverna i Vimmerby är glada över sin uppdaterade uteplats. I mitten i gula kläder sitter Joakim Karlsson från BoKlok

Blogginlägg -

BoKlok gav skola färggladare raster!

Eleverna på Brännebo skola i Vimmerby var trötta på skolans uteplats och önskade en roligare utemiljö. Skolan vände sig till BoKlok som gärna ville hjälpa till. Samarbetet gav många positiva effekter - eleverna fick en förbättrad skolgård och mer kunskap om ortens näringsliv.

Bollplanket var ruttet och planen där eleverna brukar spela King hade tappat färgen. Elevrådet på skolan var helt överens - det fanns många möjligheter för förbättring av skolgården. 

Där det tidigare endast fanns en king-plan finns nu flera planer och ett färgglatt bollplank. Förvandlingen har gett fart på rasterna och även den nya planen för fotbollstennis skapar glädje och fysisk aktivitet.

Joakim Karlsson från BoKlok har arbetat med skolgårdsprojektet och har fler planer för uteplatsen.

– Tanken är att det även ska komma upp en kompisgunga!

Samarbetet ger utöver roligare raster även eleverna en större kunskap om vad bygden lever av. Skolan planerar studiebesök på fabriken i Gullringen för att se hur det fungerar att bygga hus, vilket kan involveras i många av skolans ämnen.

Utbytet med BoKlok är inte ensidigt - eleverna planerar att ge tillbaka med underhållning och i december blir det Luciatåg i fabriken.

Relaterade länkar

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterat innehåll