Gå direkt till innehåll
Märk kartonger med färgade eller numrerade lappar som berättar till vilket rum de ska samt vad de innehåller.
Märk kartonger med färgade eller numrerade lappar som berättar till vilket rum de ska samt vad de innehåller.

Blogginlägg -

​6 tips till dig som ska flytta

Att flytta till ett nytt hem är både pirrigt och förväntansfullt. Men det kan också kännas besvärligt och bli lite mer jobb än du tänkt dig. Med god planering och framförhållning kommer du långt, och sannolikheten att du får till en lyckad och smidig flytt blir större. Här ger vi dig våra sex bästa tips för att förenkla flytten till ditt nya hem!

1. Rensa. Du flyttar troligtvis inte jätteofta, så ta verkligen det här tillfället i akt att rensa när du nu ändå ska packa ner allt ditt pick och pack i lådor och säckar. Börja i god tid och syna dina ägodelar i sömmarna. Släng det som är trasigt (även det du länge tänkt laga - har det inte hänt tidigare lär det inte hända senare heller), skänk eller sälj det som du inte använder. Se flytten som en möjlighet att börja om på nytt, och ta bara med det som du verkligen älskar och använder till ditt nya boende.

2. Nu är det dags att packa! Köp rejäla flyttkartonger som är stabila och klarar tyngd. Märk kartonger med färgade eller numrerade lappar som berättar till vilket rum de ska samt vad de innehåller. Märk även de lådor som ska packas upp först. Det är extra bra att veta var du har saker som ska finnas i kök och badrum - flytthjälpen brukar uppskatta att få lite fika eller flyttpizza, och att kunna använda toaletten är också populärt. Kläder packar du enklast i sopsäckar eller IKEAs blå shoppingpåsar. Tänk på att avsätta god tid för packningen – och att inte packa för tungt!

3. När flyttlasset ska gå. Packa en liten flyttlåda eller väska med det allra viktigaste. I den ska du ha allt du kommer behöva direkt när du kommer fram till ditt nya hem. Exempel på saker som kan finnas här är verktyg, pennor, mobiltelefon, disktrasa och toalettpapper samt dina hygienartiklar och ett ombyte. Du vill förmodligen slippa leta efter de här sakerna efter en lång flyttdag.

4. Flytta med dina avtal. Kom ihåg att flytta eller säga upp dina avtal med bredband och TV. Glöm inte att adressändra, det gör du via Adressändring. Adressändring meddelar posten din nya adress. Vill du ha eftersänd post kan du få det mot en avgift.

5. Packa upp. Försök att tömma alla flyttkartonger så snart som möjligt när du är på plats i ditt nya hem. Du behöver inte hitta den perfekta platsen för allt direkt,men det är skönt att få undan kartonger så att du kan börja trivas i din nya bostad. Organiseringen i hemmet kan du ta tag i stegvis när du landat och kommit på plats. 

6. Slutligen, njut av flytten och av att landa i ditt nya hem. Glöm inte bort att njuta medan du flyttar. Det här är ju faktiskt dagen D som du längtat så länge efter. Unna dig gärna små pauser, sätt dig tex på trappan utanför bostaden eller på områdets gemensamma bänk, och pusta ut en liten stund med en kopp kaffe. Passa på att säga hej till dina nya grannar, kanske, innan du fortsätter att packa upp och glädjas åt ditt nya hem.
Har du turen att flytta in i nybyggt, som är enkelt och bekymmerslöst, så vet du ju dessutom att du har många lata helger framför dig sedan, eftersom du garanterat slipper dra på dig snickarbältet för att underhålla hemmet. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jacob Birkeland

Jacob Birkeland

Presskontakt Head of Media Relations and Public Affairs 0768-997269

Relaterade event